COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Morots Cupcakes

I detta recept får du 2 i 1. Saftig muffins med smak av morotskaka med krämiga glasyr och dekoration. Du får en muffins och morotskaka i samma munsbit.

12 - 15 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Morots Cupcakes

Muffinssmet:

1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 g mjukt smör
2 dl rivna morötter
2 dl äppelmos
2 dl vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 påse Mandelspån (50 g)

Topping:

180 g philadelphiaost (färskost)
180 g smör
0,5 tsk Dr. Oetker Citronarom
4 dl florsocker och dekorationsfigurer från Dr. Oetker

Dekoration:

20 - 100 g marsipan Dekorera med marsipanfigurer eller valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt riven morot och äppelmos. Rör ihop mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma och vänd ned det i äggmassan. Tillsätt mandelspån. Rör tills smeten är jämn, och fördela den i muffinsformar fyllda till ca 2/3.

2

Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter. Låt muffinsen svalna.

3

Vispa samman färskost och smör till en fluffig massa. Tillsätt citronarom och florsocker. Lägg smeten i en spritspåse och dekorera muffinsen. Dekorera med valfritt dekorationsströssel.