COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Morotskaka till far

1 springform

1 springform

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Morotskaka till far

Ingredienser:

100 g finmald mandel
2 st riven morot
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
0,5 dl rapsolja

Glasyr:

200 g philadelphiaost (naturell)
1 dl florsocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 tsk Dr. Oetker Citronarom

Dekorationsförslag:

1 st Nummer och Bokstäver
1 st Dekorationsglasyr

preparation

Förberedelse

1

Morotskaka till far

Den andra söndagen i november tillägnar vi våra pappor, det är nämligen Fars dag. Överraska far med en läcker morotskaka med ljuvlig doft av kanel.

2

Gör så här

Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt och vänd ner i smeten tillsammans med morötterna. Tillsätt oljan. Häll upp smeten i smord springform. Grädda i 175°C, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna.

3

Rör samman alla ingredienser till glasyren. Bred krämen på den avsvalnade kakan. Dekorera efter lust och fantasi.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten