Morotstårta med rabarber och kardemummapuré

Tänk er en morotskaka, fylld med ljuvlig rabarberpuré och toppad med len cream cheese frosting. Receptet är framtaget i samarbete med baka.se.

1 tårta

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Morotstårta med rabarber och kardemummapuré

Morotskakebotten:

4 st ägg
4 dl strösocker
3 dl matolja
5 dl vetemjöl
2,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 msk kanel
1 tsk salt
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
360 g morötter finriver, ca 6 dl

Rabarberpuré:

300 g rabarber rensade
2,5 dl socker
0,5 tsk kardemumma finmortlad

Frosting:

250 g smör rumstempererat
250 g färskost
3,5 dl florsocker
2 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 st citroner använd det rivna skalet samt 1 msk av saften

preparation

Förberedelse

1

Morotskakebotten

Sätt ugnen på 165 grader.
Vispa ihop socker och ägg till en fluffig smet.
Blanda ihop torrvarorna och sikta ner dem i ägg & sockerfluffet, rör ihop försiktigt.
Tillsätt olja och de finrivna morötterna, vänd ihop till en jämn smet.
Smöra och bröa en form. För en hög kaka som går att dela som en tårtbotten så grädda i en hög springform som är 20 cm i diameter.
Grädda i 165°c ca 50-60 min Som vanligt varierar det från ugn till ugn så ha lite koll och använd en kaksticka innan du tar ur din kaka ur ugnen. Under tiden förbereder du frosting och rabarberpurén.

2

Rabarberpuré

Koka ihop rabarber och socker, låt puttra ca 5 min och mixa sedan ihop till en slät puré. Tillsätt kardemumma och kyl sedan ner.

3

Frosting

Tips! Du får en smidigare frosting som inte skär sig om alla ingredienser håller samma temperatur.
Vispa ihop smör och florsocker riktigt pösigt och poröst, ( det är lättare att få en slät frosting om man vispar smöret riktigt innan man tillsätter övriga ingredienser).
Vispa sedan ner övriga ingredienser och vispa till en slät kräm.

4

Montering

Dela morotskakan i tre lika delar. Lägg botten på ett tårtfat och börja med att breda på ett lager med rabarberpurén.
Fyll sedan en spritspåse med frostingen och spritsa ut frosting jämt fördelat uppe på purén.
Lägg sedan på mittendelen och upprepa samma procedur.
Sist lägger du på "toppen". Men innan du tar på rabarberpurén så täck med frosting på kanterna, en palett eller stekspade går utmärkt att använda.
Avsluta med att dekorera med resterande puré och frosting uppe på.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: