Flag

Mors Dagstårta med Jordgubbsmousse

cirka 14 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på ljuvlig moussetårta med färska jordgubbar. Perfekt att bjuda lilla mor på.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
2 stägg
1 dlsocker
2 dlvetemjöl
0,5 tskDr. Oetker Bakpulver
50 gfinmald mandel (1 påse)
Fyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dlmjölk
2 dlvispgrädde
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
5 dljordgubbar som mosas
Dekoration
cirka 5 dljordgubbar
En nypaChokladhjärtan efter behov

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Chokladhjärtan  efter behov
1

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt mald mandel.Häll i smord bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

2

Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna. Fäst springformens kanter runt kakan.

3

Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret. Blanda med mosade jordgubbar. Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa ca 1 minut tills moussen blir tjock och fluffig. Vänd ner jordgubbsgrädden. Fördela jordgubbsmoussen på tårtbotten. Dekorera med skivade jordgubbar och chokladhjärtan.

4

Låt kakan stå i kylen minst en timme innan springformen tas bort och tårtan är färdig att servera.