COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mors Dagstårta med Jordgubbsmousse

Recept på ljuvlig moussetårta med färska jordgubbar. Perfekt att bjuda lilla mor på.

omkring 14 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mors Dagstårta med Jordgubbsmousse

Tårtbotten:

2 st ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g finmald mandel (1 påse)

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
5 dl jordgubbar som mosas

Dekoration:

omkring 5 dl jordgubbar
En nypa Chokladhjärtan efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt mald mandel.Häll i smord bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

2

Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna. Fäst springformens kanter runt kakan.

3

Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret. Blanda med mosade jordgubbar. Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa ca 1 minut tills moussen blir tjock och fluffig. Vänd ner jordgubbsgrädden. Fördela jordgubbsmoussen på tårtbotten. Dekorera med skivade jordgubbar och chokladhjärtan.

4

Låt kakan stå i kylen minst en timme innan springformen tas bort och tårtan är färdig att servera.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten