COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mousserullårta med hallon

Recept på klassisk rulltårta, som fylls med krämig tårtmusse och söta hallon. Underbart god, och går hem på alla fikabord!

omkring 15 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mousserullårta med hallon

Smet:

3 st ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
0,25 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
omkring 2 - 4 msk Mandelspån eventuellt

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,5 dl mjölk
3 dl frysta hallon , färska eller frysta
0,25 - 0,5 dl florsocker och mandel och strösocker till rullning av tårtan

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 X 40 cm. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen vid 250 grader i ca 5 minuter.

2

Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och dra bort pappret kakan gräddats på. Pensla eventuellt med kallt vatten så går det lättare att dra bort pappret.

3

Låt kakan kallna.

4

Vispa samman tårtmousse med mjölk enligt anvisningar på paketet. Blanda hallon med socker. Smaka dig fram, frysta hallon kräver ofta mer socker än färska.

5

Bred moussen på kakan och strö hallonen över. Tulla ihop tårtan från långsidan och lägg den kallt innan den skärs i rejäla skivor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten