COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Moussetårta med fågelbo

I detta recept har vi fyllt tårtan med krämig jordgubb- och chokladmousse. Allt täcks av ett lager sockermassa, och dekoreras med ett gulligt fågelbo.

1 tårta

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Moussetårta med fågelbo

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning och garnering:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
5 dl mjölk 3%
2,5 dl vispad grädde , hårt vispad
400 g Dr. Oetker Sugar Fondant White , vit
100 g choklad , mörk
omkring 1 msk Mandelsplitter
1 st Dekorationsglasyr
omkring 8 st physalis

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop övriga ingredienser (sikta dem gärna) och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i smordl och bröad form, ca 28 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela botten i tre delar.

2

Fyllningen

Vispa ihop tårtmousse med mjölk enligt förpackningens anvisningar. Lägg jordgubbsmoussen på en tårtbotten och täck med nästa botten. Bred på chokladmoussen på den andra botten. Täck med sista botten och bred ett tunt lager vispad grädde över hela tårtan.

3

Kavla ut sockermassan till en rund platta i lagom storlek för att den ska täcka tårtan. Använd gärna lite potatismjöl så går det lättare att kavla. Lägg sockermassan som ett lock på tårtan.

4

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut den ganska tjockt på bakplåtspapper. Låt chokladen kallna men inte bli hård. Hyvla sedan chokladen med en potatisskalare. Lägg chokladen som ett fågelbo i en cirkel på tårtan. Skär ut gap i physalisen, sätt ett mandelspån som tunga och gör ögon med dekorationsglasyren.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten