COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Moussetårta med jordgubbar och choklad

Smakkombinationerna jordgubb och choklad är ju oslagbara. I detta recept varvas saftig chokladbotten med jordgubbar och len mousse. Både vacker att titta på och underbar att äta.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Moussetårta med jordgubbar och choklad

Ingredienser:

150 g smör
1,75 dl strösocker
3 st ägg
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
250 g jordgubbar , färska eller frysta
2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
4,5 dl mjölk
omkring 1 dl jordgubbar eller annan valfri dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned det i äggsmeten. Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med sticka att kakan är torr, tiden kan variera mellan olika ugnar. Låt kakan svalna.

2

Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa ca 2 minuter tills moussen är tjock och fluffig. Skiva jordgubbarna.

3

Dela kakan i 3 delar och lägg en del på ett tårtfat. Bred på 1/3 av moussen och hälften av jordgubbarna på den. Lägg på nästa botten och gör likadant. Lägg på sista tårtbotten och täck kakan med tårtmousse. Ställ kakan i kylen minst en timme.

4

Garnera med färska jordgubbar eller annan dekoration.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten