COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Moussetårta med lingon

Recept på en underbar tårta med botten av pepparkaka, fylld med mousse, och toppad med lingon.

12 - 14 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Moussetårta med lingon

Ingredienser:

150 g pepparkakor
50 g smör
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
400 g lingon
2,5 dl vatten
Efter behov vinbärsgelé
omkring 3 - 5 msk Dekorationsblommor eller annat dekorationsströssel efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Täck en springformsbotten, ca 26 cm i diameter med smörpapper. Smörj botten och kanterna med smält smör. Krossa pepparkakorna i matberedare eller med brödkavel. Smält smöret och blanda med pepparkakorna till en slät smet. Tryck ut smeten på botten av formen. Ställ i kylen en stund för att stelna.

2

Vispa mousserna med vardera 2 dl mjölk. Använd elvisp och vispa till en fluffig, tjock mousse. Vispa grädden och fördela hälften av grädden i vardera moussen.

3

Mixa hälften av lingonen till en puré och blanda dem med jordgubbsmoussen. Fördela lingon-jordgubbsmoussen på pepparkaksbotten. Bred vaniljmoussen över.

4

Strö resten av lingonen över tårtan. Värm vinbärsgelén och pensla sen över lingonen. Ställ tårtan i kylen minst en timme innan servering.

5

Dekorera eventuellt tårtan med valfritt dekorationsströssel strax innan den ska ätas.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten