COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Muffins med apelsin och ingefära

Recept på en lättbakad muffins, som får lite sting utav ingefära och syrlighet från apelsin. Underbara smaker tillsammans!

12 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Muffins med apelsin och ingefära

Ingredienser:

150 g smör
150 g socker
3 st ägg
175 g vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk mald ingefära
100 g Dr. Oetker Apelsinskal
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad

Garnering:

Efter behov choklad , smält
omkring 2 - 3 msk Dr. Oetker Apelsinskal
omkring 2 - 4 msk Golden Perlini , eventuellt

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör och smör och socker mjukt. Vispa äggen, ett åt gången. Vänd i siktat vetemjöl, bakpulver och ingefära i smeten. Tillsätt 2/3 dl apelsinskal samt mandlar och rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 160˚ C i 20-25 min.

2

Känn med en provsticka att muffinsen är klara, provstickan skall inte bli kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler.

3

Garnera muffinsen med smält choklad och strö över resten av apelsinskalet och eventuellt lite Golden Perlini eller annat strössel.