COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mullvadstårta

Recept på god tårta med mjuk chokladbotten, massa grädde, banan och mandariner. Ljuvlig!

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mullvadstårta

Chokladbotten:

4 st ägg
125 g smör
2 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
100 g hackad choklad , ljus eller mörk

Fyllning:

2 burk mandariner
2 st bananer
2 msk citronsaft
4 dl vispgrädde
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl med kakao, bakpulver, hasselnötter och hackad choklad. Vänd ner detta i smeten. Häll smeten i smord och bröad springform, ca 26 cm. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.

2

Låt botten svalna. Gröp ur ett lock från kakan, ca 1 cm djupt. Spara 1 cm runt om kanten. Smula sönder locket i en skål.

3

Häll av spadet från mandarinerna. Skala bananerna och halvera dem på längden. Droppa citronsaft över bananerna och lägg dem på chokladbotten. Fördela mandarinerna över bananerna. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Lägg grädden som en kupol över frukten. Strö chokladsmulorna över kakan, tryck eventuellt lätt så det fastnar. Låt tårtan stå kallt minst en timme innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten