COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Napoleonbakelser

Här hittar du ett recept på detta klassiska smördegsbakverk som fylls med smakerna hallon och vanilj.

8 bakelser

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Napoleonbakelser

Ingredienser:

1 Förp. smördeg
6 dl mjölk
125 g frysta hallon + 0,5 dl florsocker, alternativt:
1 dl hallonsylt
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

Glasyr:

2 dl florsocker
1,5 msk vatten eller utspädd hallonsaft
omkring 2 msk frysta hallon färska, eller andra bär till dekoration

preparation

Förberedelse

En förenklad och mycket god variant på denna klassiska bakelse!

1

Gör så här

Dela smördegen i 16 lika stora delar. Lägg dem med mellanrum på en plåt. Nagga dem med gaffel och grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

2

Vispa vaniljkrämen med mjölk, med elvisp i 3 minuter, och låt vila i kylskåp 20 minuter innan användning.

3

Mosa samman hallon och florsocker. Fördela mosade hallon eller sylten på hälften av kakorna. Lägg vaniljkrämen över hallonen. Täck med resten av kakorna.

4

Blanda florsocker med hallonsaft eller vatten. Hallonsaft ger en rosa glasyr.

5

Bred glasyren på bakelserna och dekorera med hallon.

nutritional.information.for.the.recipe Napoleonbakelser

per.serving per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 0kJ
0kcal
4kJ
1kcal
recipe.nutrition.fat 0.16g 0.94g
recipe.nutrition.carbohydrate 0.16g 0.94g
recipe.nutrition.protein 0.16g 0.94g

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten