Flag

Napoleonbakelser

8 bakelser
Mellan
40 minuter
Här hittar du ett recept på detta klassiska smördegsbakverk som fylls med smakerna hallon och vanilj.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1 Förp.smördeg
6 dlmjölk
125 gfrysta hallon + 0,5 dl florsocker, alternativt:
1 dlhallonsylt
1 påseDr. Oetker Vaniljkräm
Glasyr
2 dlflorsocker
1,5 mskvatten eller utspädd hallonsaft
cirka 2 mskfrysta hallon färska, eller andra bär till dekoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm

En förenklad och mycket god variant på denna klassiska bakelse!

1

Gör så här

Dela smördegen i 16 lika stora delar. Lägg dem med mellanrum på en plåt. Nagga dem med gaffel och grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

2

Vispa vaniljkrämen med mjölk, med elvisp i 3 minuter, och låt vila i kylskåp 20 minuter innan användning.

3

Mosa samman hallon och florsocker. Fördela mosade hallon eller sylten på hälften av kakorna. Lägg vaniljkrämen över hallonen. Täck med resten av kakorna.

4

Blanda florsocker med hallonsaft eller vatten. Hallonsaft ger en rosa glasyr.

5

Bred glasyren på bakelserna och dekorera med hallon.