Nektarinmoussetårta med maränger

Recept på vacker tårta med goda smaker från både vanilj och nektarin

cirka 10 portioner

Lite träning krävs 360 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Nektarinmoussetårta med maränger

Vaniljtårtbotten:

4 st ägg
socker (se steg 1)
vetemjöl (se steg 1)
2 msk potatismjöl
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver + smör och ströbröd till formen
0,5 st lime saften + ca ½ dl vatten

Nektarinmousse:

2 dl Nektarinpuré (ca 2-3 nektariner)
4 st Gelatinblad
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost eller annan valfri naturell cream cheese
2 msk socker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge

Maräng:

1 Förp. Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dl vatten
1 msk Dr. Oetker Hasselnötter hackade

Vispgrädde:

2 dl vispgrädde
2 msk socker
0,5 Förp. Dr. Oetker Cream Fix

Dekoration:

1 st Nektarin
cirka 5 - 10 st maränger Allt efter tycke och smak
Efter behov Dr. Oetker Hasselnötter hackade
Efter behov ätbara dekorationsblommor
1 Efter behov Dr. Oetker Golden and shiny pearls
1 Efter behov Dr. Oetker Gold Glitter Spray

preparation

Förberedelse

1

Vaniljtårtbottnar

Ta fram tre lika stora dricksglas. Knäck äggen i ett glas och mät i ett annat upp samma mängd socker som ägg. I det tredje lägger du i 2 msk potatismjöl samt tillräckligt med vetemjöl för att nå samma nivå som ägg och socker.
Vispa ägg, socker och vaniljpasta till ett fluffigt skum. Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt mjölet i äggsockersmeten, lite i taget. För bäst resultat siktar du ned mjölet och vänder ned i smeten.
 
Smörj och bröa en springform ca 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kontrollera att kakan är genomgräddad med en sticka. Om stickan förblir torr är kakan genomgräddad.
 
Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på en tallrik. Låt svalna ordentligt innan du fortsätter. Dela den avsvalnade kakan i två bottnar och fukta båda sidor med en blandning av limesaft och vatten.
 

2

Nektarinmousse och vispgrädde

Kärna ur nektarinerna och mixa fruktköttet till puré.
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
 
Vispa grädden fast. Blanda färskost, socker och vaniljpasta. Ta ett par skedar nektarinpuré och värm i en kastrull, krama ur de blötlagda gelatinbladen och låt dem lösas upp i den varma puréen. Rör ned resten av puréen i färskostblandningen och vänd sedan ned den vispade grädden. Häll gelatinblandningen i smeten i en tunn stråle under omrörning.
 
Klä bakformen i tårtfilm eller plast. Lägg ena tårtbotten i botten. Fördela nektarinmoussen jämnt över botten och ställ formen i kylen i minst 4 timmar så att moussen sätter sig.

3

Maränger

Förbered marängerna enligt anvisningarna på påsen: tillsätt vatten till marängpulvret och vispa till ett hårt skum med en elvisp. Spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. Grovhacka hasselnötterna och strö över marängerna. Grädda marängerna i 100 grader i en timme. Låt svalna.

4

Montering av tårtan

Strö hasselnötshack ovanpå nektarinmoussen och placera den andra tårbotten uppepå. Ställ tillbaka i kylen.
 
Lossa kakan på ett serveringsfat. Vispa grädden till lätt och luftigt, tillsätt sedan sockret och Cream Fix och vispa grädden fastare. Fördela vispgrädden över hela tårtan.
 
Dekorera kakan som du vill. Vi använde tunt skivade nektariner, maränger, Dr. Oetker Golden and shiny pearls, krossade hasselnötter och ätliga blommor. Spraya till sist över lite Dr. Oetker Gold Glitter Spray.
 
 

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: