COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Norsk äppelkaka

Recept på en god äpplekaka med frasigt lock, som är godast att äta ljummen med vaniljsås eller vispad grädde.

12 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Norsk äppelkaka

Deg:

4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
150 g smör
1 st ägg

Fyllning:

5 st äpplen
1 dl socker
1 msk vatten
2 msk Korinter
1 tsk Dr. Oetker Romarom eller 1 msk Rom

Pensling:

omkring 1 dl mjölk till pensling

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smula ner smöret i blandningen och tillsätt ägget. Foga ihop till en deg. Blir den för lös kan lite mer mjöl tillsättas.

2

Dela degen i två delar, en större och en mindre. Lägg dessa i kyl ca 30 minuter.

3

Fyllning: Tärna äpplena och lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och låt koka någon minut på svag värme. Tillsätt romarom och korinter och låt svalna.

4

Kavla ut den större degbiten och lägg den i smord springform, ca 24 cm i diameter. Se till att kanterna täcks med deg. Häll i den avsvalnade äppelfyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och lägg på den som lock.

5

Foga ihop kanterna och pensla ytan med mjölk.

6

Grädda i 25 minuter vid 200 grader tills kakan ser gyllene ut.

7

Serveras ljummen med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten