COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Nötchokladkaka

Tillagningstid ca 40 min + minst 4 h i kylskåp.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Nötchokladkaka

Botten:

200 g digestivekex eller liknande havrekex
200 g smör

Fyllning:

200 g choklad , mörk
1 dl socker
400 g färskost (Kesella eller Philadelphiaost)
3 st Gelatinblad alt. 3 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
0,5 dl kaffe , starkt
4 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Romarom
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)
Efter behov chokladsås

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa en bakform med smörpapper. Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut mixen i formen. Låt stå i kylskåp.

2

Gelatinblad: Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Hetta upp kaffet om det är kallt och låt gelatinbladen smälta i kaffet.

3

Gelatinpulver: Blanda gelatinpulver med kallt kaffe och låt svälla 5 min. Smält pulvret i mikro ca 30 sek alternativt över vattenbad.

4

Blanda färskost och socker. Smält choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad.

5

Blanda ner den smälta chokladen i färskosten under kraftig vispning, helst med elvisp. Tillsätt smält gelatin under fortsatt vispning.

6

Vispa grädde och vänd ner i smeten. Häll fyllningen över kexbotten och låt stå i kyl minst 4 timmar.

7

Ta kakan ur formen och placera på ett serveringsfat. Dekorera med chokladsås och hasselnötter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten