COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Nöthjärtan

Recept på underbara kakor med smak av nötter, choklad och pepparkaka. En favorit på julens dessertbord.

omkring 10 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Nöthjärtan

Ingredienser:

2,5 dl socker
200 g smör eller margarin
3 st ägg delade i äggulor och äggvitor
100 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (2 påsar)
100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad (2 påsar)
100 g hackad choklad
25 g Pepparkakskryddor (1 påse)

Creme:

5 dl creme fraiche (kan ersättas med vispgrädde)
2 msk florsocker
1 st Vaniljstänger

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa socker och smör eller margarin till en vit och porös massa. Tillsätt äggulorna en i taget.

2

Rör ner hasselnötter, mandlar, choklad och pepparkakskryddor.

3

Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ned dem. Börja med 1/3 del och vänd sedan ned resten av äggviteskummet.

4

Häll smeten i en kakform (ca 24 x 30 cm). Grädda på mittersta falsen i ugnen 25-30 min.

5

Låt kakan svalna och ta ut hjärtan med hjälp av pepparkaksformar.

6

Creme

Dela på vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ned dem i creme fraichen eller grädden tillsammans med florsockret.

7

Om du använder grädde, vispar du den luftig. Häll cremen över kakorna vid servering eller servera den vid sidan om.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten