COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Nötsäckar

Här hittar du ett recept där ett smördegsknyte får en härlig fyllning utav nötter och torkad frukt. Lätt att göra, och passer perfekt till julen.

8 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Nötsäckar

Deg:

1 st smördeg , kyld

Fyllning:

2 msk Korinter
1 msk tranbär , torkade
1 tsk Dr. Oetker Romarom
100 g Dr. Oetker Valnötskärnor
2 msk margarin , flytande
0,5 dl Dansukker Råsocker Flor
1 msk Dansukker Cane Syrup
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Pensling:

1 st ägg

Garnering:

omkring 2 - 4 msk Dansukker Florsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda korinter, tranbär och romarom i en skål och låt stå i en timme. Hacka valnötterna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen.

2

Skär smördegsplattan i 8 lika stora bitar. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik samman till en "säck".

3

Ställ på plåt med bakplåtspapper. Pensla "säckarna" med uppivspat ägg. Grädd mitt i ugnen i 200° i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

4

Sikta florsocker över kakorna vid serveringen. Godast att äta när de är lätt ljumna.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten