Flag

Nyårstårta med chokladmousse

cirka 12 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på festlig tårta som både är underbar att titta på och njuta av. Blir en perfekt avslutning på året!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
150 gsmör
2,5 dlströsocker
2,5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
0,5 dlkakao
2 stägg
1,5 dlvarmt vatten
Fyllning
2 påsarDr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
4,5 dlmjölk
2 mskbaileys-likör eller rom, eventuellt
cirka 1 mskkakao
1 Förp.Dr. Oetker Chocosås till dekoration
Praliner till garnering
100 gchoklad , mörk
0,5 dlvispgrädde
1 msksmör
2 mskmuscovadosocker , ljust
cirka 4 mskSilver 4-mix
cirka 4 mskGuldpärlor

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
1

Gör så här

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt det avsvalnade smöret och de lätt uppvispade äggen. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

2

Vispa moussen med mjölken. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig. Rör ned Baileys eller Rom. Bred moussen över kakan i ett tjockt lager och pudra kakao över.


Praliner

Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadosocker och häll över chokladen. Rör om till en slät massa. Blanda i smör och rör smeten slät igen. Ställ tryffeln i kylskåp en stund för att stelna. Rulla kulor av tryffeln och dekorera dem med silverströssel. Dekorera tårtan med guldpärlor, praliner och chokosauce. Förvara tårtan i kyl till servering.