COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Ölkaka

2 springformar

2 springformar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Ölkaka

Ingredienser:

7,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
2 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
5 dl farinsocker
1 st ägg
1 st öl (ljus eller mörk, 33 cl)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa två avlånga formar, ca 10 * 30 cm. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, nejlikor, kanel och ingefära. Tillsätt farinsocker och ägg. Häll i ölen och rör samman till en jämn smet.

3

Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Känn med sticka att bröden är klara. Låt svalna på galler.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten