COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Påskcheesecake med passionsfrukt

Recept på en ljuvlig tårta som passar både till påsk, men med varierad dekoration kan den avnjutas året om.

Ca 12 - 16 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskcheesecake med passionsfrukt

Botten:

300 g digestivekex
125 g smält smör

Fyllning:

2 st citroner
5 dl mjölk
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
3 st äggvitor
3 st Passionsfrukter
4 dl vispgrädde + 1 dl
1 dl strösocker
200 g färskost typ Philadelphiaost

Garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
Efter behov florsocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Botten:

Smula sönder Digestivekexen (för hand eller i en hushållsmixer). Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck försiktigt ut smulorna i en springform, 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2

Vispa ihop mjölk och Dr. Oetker Vaniljkräm till en slät kräm. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur köttet och kärnorna och vänd ner i vaniljkrämen.

3

Tvätta citronerna och riv det gula skalet fint på ett rivjärn. Dela citronerna och pressa ur ca 2 msk citronsaft. Blanda ned tillsammans med vaniljkrämen. Vispa 4 dl vispgrädde fluffig, men ganska lös.

4

Blanda ner grädde, färskost, strösocker och 1 dl ovispad grädde i skålen med vaniljkräm. Vänd till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna.

5

Bred ut fyllningen ovanpå kexbotten. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar eller tills den är genomfrusen. Tina tårtan ca 3 timmar innan den ska serveras. Om man vill äta tårtan halvfryst räcker det att ta fram den 45 minuter innan servering.

6

Garnering:

Garnering:

Kavla ut sockermassan tunt. Använd formen som mall och skär ut en rund form som är lika stor som tårtan. Lägg den ovanpå din cheesecake före servering. Forma gärna figurer av sockermassa att lägga på tårtan eller använd bär att dekorera med. Färdiga marsipanägg och kycklingar funkar också bra!

7

Gör påsklilja steg för steg:

Gör påsklilja steg för steg:

Du behöver: Florsocker, Dr. Oetker Sugar Fondant gul och grön, kavel, papper, penna, vass kniv och gaffel.

8

Rita en påskliljeblomma på ett papper i önskad storlek. Klipp ut den och använd som mall. Pudra florsocker på bordet så att inte sockerpastan fastnar. Kavla ut sockerpastan ca 2 mm tunn på florsockret. Lägg mallen ovanpå sockerpastan.

9

Skär ut blomman med en vass kniv. Tryck ränder på blombladen med en liten gaffel. Forma en liten cylinder av sockerpastan. Tryck ett hål i cylindern med ändan av en penna. Gör hålet ganska stort.

10

Nagga kanten på cylindern med en gaffel. Platta till en liten bit grön sockerpasta och lägg i botten på cylindern. Rulla en supersmal orm av den gula sockerpastan och skär 3 bitar som är max 1 cm långa. Sätt ihop dem till en ”blombukett”.

11

Sätt ner blombuketten försiktigt ovanpå den gröna bottnen. Ställ cylindern ovanpå blombladen. Bred ut lite vatten mellan cylindern och blombladet som fastnar cylindern bättre.