COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Påskmakroner

Recept på små fyllda mandelkakor som fått härligt gul påskfärg.

25 - 30 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskmakroner

Kaksmet:

100 g finmald mandel
3 ½ dl florsocker
3 st äggvitor
¾ dl socker
ca ½ tsk Dr. Oetker Hushållsfärg gul

Fyllning:

100 g smör
3 dl florsocker
2 msk vispgrädde
ca 1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg gul (eller grön)
ca 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Låt äggvitorna stå framme i rumstemperatur några timmar, gärna över natten.

2

Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa tills man kan vända bunken upp och ned. Vänd ned mandel-massan i äggviteskummet. Blanda samman utan att för mycket luft försvinner. Fördela smeten i en spritspåse med 10 mm slät tyll. Har man ingen spritspåse kan man använda en plastpåse som man klipper ett 10 mm stort hål i. Spritsa ut små runda kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.

3

Vänta ca 20 min innan gräddning så kakorna får torka lite. Grädda i 160 °C, 20-25 minuter. Låt kakorna svalna några minuter innan de försiktigt lossas från papperet. Para ihop kakorna 2 och 2 efter storlek.

4

Fyllning

Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Färga krämen med valfri hushållsfärg och tillsätt pepparmintsarom. Fördela krämen på hälften av makronerna, använd gärna spritspåse till hjälp. Lägg samman med den andra hälften och förvara makronerna i kylen i burk med lock på.