COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Panettone

Recept på en italiensk variant av fruktkaka som passar perfekt till jul.

omkring 10 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Panettone

Ingredienser:

100 g Dr. Oetker Fruktblandning eller 100 g Dr. Oetker Kakfyllning
1 Förp. Korinter
3 msk rom alternativt 3 msk starkt te+ 1 tsk Dr. Oetker Romarom
7,5 dl vetemjöl
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2 dl mjölk ljummen
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 st citroner Rivet ytterskal (zest)
1 tsk Dr. Oetker Romarom
120 g smör eller margarin
1,75 dl florsocker
6 st äggulor
Efter behov florsocker att sikta över kakan

preparation

Förberedelse

1

Blanda korinter med fruktblandning och rom. Låt dra några timmar, helst över natten.

2

Deg

Blanda mjöl och torrjäst. Tillsätt därefter övriga ingredienser i turordning efter receptet under ständig omrörning. Knåda samman till en deg. Låt jäsa tills degen blivit dubbelt så stor. Slå ner degen och låt jäsa en gång till, ca 25 minuter.

3

Tillsätt fruktblandningen och knåda in den i degen. Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ en ring från en löstagbar form runt degen (17 cm Ø). Låt jäsa tills degen är dubbelt så stor. Grädda i nedre delen av ugnen. i 175 grader (150 grader varmluftsugn), ca 50 min. Strö över florsocker över kakan medan den ännu är varm.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten