Flag

Panettone

cirka 10 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på en italiensk variant av fruktkaka som passar perfekt till jul.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
100 gDr. Oetker Fruktblandning eller 100 g Dr. Oetker Kakfyllning
1 Förp.Korinter
3 mskrom alternativt 3 msk starkt te+ 1 tsk Dr. Oetker Romarom
7,5 dlvetemjöl
2 påsarDr. Oetker Torrjäst (14g)
2 dlmjölk ljummen
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
0,5 stcitroner Rivet ytterskal (zest)
1 tskDr. Oetker Romarom
120 gsmör eller margarin
1,75 dlflorsocker
6 stäggulor
Efter behovflorsocker att sikta över kakan

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Fruktblandning  eller 100 g Dr. Oetker Kakfyllning
Picture - Korinter
1

Blanda korinter med fruktblandning och rom. Låt dra några timmar, helst över natten.

2

Deg

Blanda mjöl och torrjäst. Tillsätt därefter övriga ingredienser i turordning efter receptet under ständig omrörning. Knåda samman till en deg. Låt jäsa tills degen blivit dubbelt så stor. Slå ner degen och låt jäsa en gång till, ca 25 minuter.

3

Tillsätt fruktblandningen och knåda in den i degen. Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ en ring från en löstagbar form runt degen (17 cm Ø). Låt jäsa tills degen är dubbelt så stor. Grädda i nedre delen av ugnen. i 175 grader (150 grader varmluftsugn), ca 50 min. Strö över florsocker över kakan medan den ännu är varm.