COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Panforte -italienskt konfektbröd

Recept på ett nötigt bröd som passer som dessertbröd. Får sin goda smak från nötter och torkad frukt, och är en delikatess I Italien.

1 Bröd

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Panforte -italienskt konfektbröd

Ingredienser:

2 dl vetemjöl
50 g Dr. Oetker Valnötskärnor
50 g Dr. Oetker Mandel skållad
75 g Korinter
50 g Dr. Oetker Apelsinskal
50 g Dr. Oetker Suckat
1 tsk Pepparkakskryddor
2 dl flytande honung
1,5 dl socker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda mjöl med valnötter, mandlar, korinter, apelsinskal, suckat och pepparkakskryddor.

2

Värm honung och socker i en gryta tills det smälter och häll detta i mjölblandningen. Rör om och häll smeten i smord bakform, ca 1,5 l.

3

Grädda kakan i 180°C, ca 35 min. Täck eventuellt kakan med folie efter halva gräddningstiden så den inte blir för mörk. Låt kakan svalna och skär den i tunna skivor. Förvara konfektbrödet i en lufttät burk.

Panforte kommer från Sienna i Norra Italien och betyder "starkt bröd". I Italien avnjutes det i tunna skivor till ett glas Vino Santo som är ett sött Italienskt vin. Men Panforte passar lika bra till en Italiensk Espresso eller ett glas sherry.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten