COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Pannacotta-Cheesecake

Recept på en god paj som är en kombination utav de underbara desserterna cheesecake och pannacotta. Här får du 2 i 1!

omkring 12 - 14 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pannacotta-Cheesecake

Botten:

75 g smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 msk vatten
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma (alt. en vaniljstång)
25 g Dr. Oetker Vegegel (1 påse)

Dekoration:

2 - 4 dl blandade frukt och bär i bitar
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel

Saftsås:

4 dl glögg (eller saft)
1 msk potatismjöl

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i kyl ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.

2

Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljaroma eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ned i gräddblandningen. Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan det kokar.

3

Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.

4

Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.

TIPS: Om man inte vill göra saftsås kan man servera Dr. Oetker Hallon Sauce till kakan!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten