COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Pannkakstårta

Även om pannkakstårta är ganska starkt förknippat med sommar passar den utmärkt alla årstider.

omkring 12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pannkakstårta

Pannkakor (ca 20 st):

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
12 dl mjölk
6 st ägg medium
50 g smör

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dl mjölk kall
2 dl vispgrädde
1 Förp. Dr. Oetker Freeze-dried Strawberry

preparation

Förberedelse

1

Blanda mjöl och salt i en stor bunke.

2

Häll ned hälften av mjölken till mjölet och vispa till en slät smet.

3

Vispa ner resterande mjölk och äggen.

4

Smält smöret i en stekpanna som står på medelvärme, och vispa ner smöret i smeten.

5

Stek tunna pannkakor av smeten, och låt dem svalna innan montering.

6

Vispa jordgubbsmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig.

7

Vispa grädden separat tills den blir fluffig och fast, blanda den då med jordgubbsmoussen.

8

Tillsätt ungefär 2/3 av Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb till jordgubbsmoussen.

9

Montera tårtan genom att varva pannkakor med tunna lager av jordgubbsmousse. Avsluta med ett tjockare lager jordgubbsmousse på toppen och dekorera med resterande Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten