COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Påskägg

Recept på färgglad småkaka som påminner om ett halvt påskägg med sin glada dekoration som både är fin att titta på och underbar att njuta av.

omkring 15 - 30 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskägg

Ingredienser:

150 g smör eller margarin
1,25 dl socker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
200 g blockchoklad , hackad mörk

Dekoration:

100 g blockchoklad , mörk eller ljus
1 Förp. Non Stop

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör eller margarin och socker mjukt. Vispa i äggen ett åt gången.

2

Rör ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i degen och blanda sedan i hackad blockchoklad.

3

Forma degen med en dessertsked till ovala äggformade kakor och placera dem på en bakplåt med bakpapper. Grädda i 200 grader i ca 12 min. Låt kakorna svalna efter gräddning.

4

Smält blockchoklad i mikro eller över vattenbad. Pensla eller skeda chokladen över kakorna. Dekorera därefter med Nonstop.

Tips: Prova att dekorera med Solgult strössel. Soligt vackert och ger en frisk citrussmak!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten