COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Påskbullar med vaniljkräm

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskbullar med vaniljkräm

Muffinssmet:

4 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
100 g smör
1 krm salt
10 - 12 dl vetemjöl

Vaniljfyllning:

4 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

Garnering:

1 st Kristyr vit
1 dl kokosflingor
omkring 0,5 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg gul
1 - 2 tsk vatten

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan. Rör smöret och sockret smidigt i degbunken. Tillsätt degvätskan. Tillsätt saltet och vetemjölet och arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek i ca 40 minuter.

2

Gör under tiden vaniljfyllningen. Blanda vaniljkrämen med mjölken och vispa 1 minut med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila 20 minuter i kylen innan användning.

3

När degen jäst färdigt lägger du degen på mjölat bakbord och kavlar ut den till en platta ca 1 cm tjock. Ta ut mått med rundlar ca 15 cm i diameter. Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och tryck ihop degen. Lägg bullarna i en muffinsform med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

4

Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter. Blanda samman kokos, gul färg och någon tsk vatten. Garnera bullarna med kristyr och strö på den gula kokosen.

Recept på bullar som görs av muffinssmet, fylls med underbar vaniljkräm och sen toppas med kristyr och färgad kokos.

omkring 16 styck

Avancerat 100 Minuter

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten