Påskcheesecake med passionsfrukt

Recept på en ljuvlig tårta som passar både till påsk, men med varierad dekoration kan den avnjutas året om.

cirka 12 - 16 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskcheesecake med passionsfrukt

Botten:

300 g digestivekex
125 g smält smör

Fyllning:

2 st citroner
5 dl mjölk
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
3 st äggvitor
3 st Passionsfrukter
4 dl vispgrädde + 1 dl
1 dl strösocker
200 g färskost typ Philadelphiaost

Garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
Efter behov florsocker

preparation

Förberedelse

1

Botten

Smula sönder Digestivekexen (för hand eller i en hushållsmixer). Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck försiktigt ut smulorna i en springform, 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2

Vispa ihop mjölk och Dr. Oetker Vaniljkräm till en slät kräm. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur köttet och kärnorna och vänd ner i vaniljkrämen.

3

Tvätta citronerna och riv det gula skalet fint på ett rivjärn. Dela citronerna och pressa ur ca 2 msk citronsaft. Blanda ned tillsammans med vaniljkrämen. Vispa 4 dl vispgrädde fluffig, men ganska lös.

4

Blanda ner grädde, färskost, strösocker och 1 dl ovispad grädde i skålen med vaniljkräm. Vänd till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna.

5

Bred ut fyllningen ovanpå kexbotten. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar eller tills den är genomfrusen. Tina tårtan ca 3 timmar innan den ska serveras. Om man vill äta tårtan halvfryst räcker det att ta fram den 45 minuter innan servering.

6

Garnering

Kavla ut sockermassan tunt. Använd formen som mall och skär ut en rund form som är lika stor som tårtan. Lägg den ovanpå din cheesecake före servering. Forma gärna figurer av sockermassa att lägga på tårtan eller använd bär att dekorera med. Färdiga marsipanägg och kycklingar funkar också bra!

7

Gör påsklilja steg för steg

Du behöver: Florsocker, Dr. Oetker Sugar Fondant gul och grön, kavel, papper, penna, vass kniv och gaffel.

8

Rita en påskliljeblomma på ett papper i önskad storlek. Klipp ut den och använd som mall. Pudra florsocker på bordet så att inte sockerpastan fastnar. Kavla ut sockerpastan ca 2 mm tunn på florsockret. Lägg mallen ovanpå sockerpastan.

9

Skär ut blomman med en vass kniv. Tryck ränder på blombladen med en liten gaffel. Forma en liten cylinder av sockerpastan. Tryck ett hål i cylindern med ändan av en penna. Gör hålet ganska stort.

10

Nagga kanten på cylindern med en gaffel. Platta till en liten bit grön sockerpasta och lägg i botten på cylindern. Rulla en supersmal orm av den gula sockerpastan och skär 3 bitar som är max 1 cm långa. Sätt ihop dem till en ”blombukett”.

11

Sätt ner blombuketten försiktigt ovanpå den gröna bottnen. Ställ cylindern ovanpå blombladen. Bred ut lite vatten mellan cylindern och blombladet som fastnar cylindern bättre.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: