Flag

Påskcheesecake med passionsfrukt

cirka 12 - 16 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på en ljuvlig tårta som passar både till påsk, men med varierad dekoration kan den avnjutas året om.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
300 gdigestivekex
125 gsmält smör
Fyllning
2 stcitroner
5 dlmjölk
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljkräm
3 stäggvitor
3 stPassionsfrukter
4 dlvispgrädde + 1 dl
1 dlströsocker
200 gfärskost typ Philadelphiaost
Garnering
1 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
Efter behovflorsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
1

Botten

Smula sönder Digestivekexen (för hand eller i en hushållsmixer). Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck försiktigt ut smulorna i en springform, 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2

Vispa ihop mjölk och Dr. Oetker Vaniljkräm till en slät kräm. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur köttet och kärnorna och vänd ner i vaniljkrämen.

3

Tvätta citronerna och riv det gula skalet fint på ett rivjärn. Dela citronerna och pressa ur ca 2 msk citronsaft. Blanda ned tillsammans med vaniljkrämen. Vispa 4 dl vispgrädde fluffig, men ganska lös.

4

Blanda ner grädde, färskost, strösocker och 1 dl ovispad grädde i skålen med vaniljkräm. Vänd till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna.

5

Bred ut fyllningen ovanpå kexbotten. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar eller tills den är genomfrusen. Tina tårtan ca 3 timmar innan den ska serveras. Om man vill äta tårtan halvfryst räcker det att ta fram den 45 minuter innan servering.

6

Garnering

Picture - Påsktårta steg för steg.jpg

Kavla ut sockermassan tunt. Använd formen som mall och skär ut en rund form som är lika stor som tårtan. Lägg den ovanpå din cheesecake före servering. Forma gärna figurer av sockermassa att lägga på tårtan eller använd bär att dekorera med. Färdiga marsipanägg och kycklingar funkar också bra!

7

Gör påsklilja steg för steg

Picture - Påsklilja.jpg

Du behöver: Florsocker, Dr. Oetker Sugar Fondant gul och grön, kavel, papper, penna, vass kniv och gaffel.

8
Picture - Påsklilja steg 1.jpg

Rita en påskliljeblomma på ett papper i önskad storlek. Klipp ut den och använd som mall. Pudra florsocker på bordet så att inte sockerpastan fastnar. Kavla ut sockerpastan ca 2 mm tunn på florsockret. Lägg mallen ovanpå sockerpastan.

9

Skär ut blomman med en vass kniv. Tryck ränder på blombladen med en liten gaffel. Forma en liten cylinder av sockerpastan. Tryck ett hål i cylindern med ändan av en penna. Gör hålet ganska stort.

10

Nagga kanten på cylindern med en gaffel. Platta till en liten bit grön sockerpasta och lägg i botten på cylindern. Rulla en supersmal orm av den gula sockerpastan och skär 3 bitar som är max 1 cm långa. Sätt ihop dem till en ”blombukett”.

11
Picture - påsklilja_webb.png

Sätt ner blombuketten försiktigt ovanpå den gröna bottnen. Ställ cylindern ovanpå blombladen. Bred ut lite vatten mellan cylindern och blombladet som fastnar cylindern bättre.