Flag

Påskkaka

cirka 25 - 30 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på ljuvlig mjuk kaka som du bakar I långpanna, och sen glaserar med en len apelsinchokladkräm. Perfekt för lite större kalas!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Smet
150 gsmör
2 stägg
3 dlströsocker
4,5 dlvetemjöl
3 tskDr. Oetker Bakpulver
3 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskkakao
1,5 dlmjölk
Apelsinchokladkräm
150 gchoklad , mörk (70%)
1,5 dlvispgrädde
1,5 mskDr. Oetker flytande glykos
25 gsmör
2 stapelsinskal (rivet skal från 2 apelsiner)
Dekoration
En nypaDr Oetker valfritt strössel till dekoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker flytande glykos
1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30X40 cm.

2

Grädda mitt i ugnen i ca grader ca 15-20 minuter. Prova med en sticka så att kakan är klar.Gör sedan apelsinchokladkrämen.

3

Hacka chokladen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Rör till chokladen smält. Blanda i smör och rivet apelsinskal.

4

Bred chokladkrämen på kakan när den svalnat något. Dekorera med valfritt strössel. Skär sedan kakan i lagom stora fyrkantiga bitar.