COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Påskkaka

Recept på ljuvlig mjuk kaka som du bakar I långpanna, och sen glaserar med en len apelsinchokladkräm. Perfekt för lite större kalas!

omkring 25 - 30 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskkaka

Smet:

150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver
3 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk

Apelsinchokladkräm:

150 g choklad , mörk (70%)
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk Dr. Oetker flytande glykos
25 g smör
2 st apelsinskal (rivet skal från 2 apelsiner)

Dekoration:

En nypa Dr Oetker valfritt strössel till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30X40 cm.

2

Grädda mitt i ugnen i ca grader ca 15-20 minuter. Prova med en sticka så att kakan är klar.Gör sedan apelsinchokladkrämen.

3

Hacka chokladen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Rör till chokladen smält. Blanda i smör och rivet apelsinskal.

4

Bred chokladkrämen på kakan när den svalnat något. Dekorera med valfritt strössel. Skär sedan kakan i lagom stora fyrkantiga bitar.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten