Flag

Påskmuffins

cirka 12 styck
Enkelt
60 minuter
Recept på saftiga muffins, med massa spännande fyllning som toppas med glasyr med smak av apelsin.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Muffinssmet
125 gsmör
2,5 dlsocker
3 stägg
2 dlnaturell yoghurt
4,5 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
100 gDr. Oetker Cocktailbär röda
50 gMandelsplitter
Glasyr
3 dlflorsocker
2 - 3 mskapelsinjuice (eller vatten)
3 - 4 mskGolden Perlini (eller annan valfri dekoration)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Cocktailbär röda
Picture - Mandelsplitter
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i degen omväxlande med youghurt. Rör ned vaniljsocker, hackade cocktailbär och mandelsplitter.

2

Fördela degen i 12 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gräddningstiden kan variera med olika ugnar. Låt muffinsen svalna innan de glaseras och dekoreras.

3

Glasyr: Blanda florsocker med vatten eller juice. Bred över muffinsen med sked och dekorera med valfri Dr Oetker dekoration.