COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Påskmuffins

Recept på saftiga muffins, med massa spännande fyllning som toppas med glasyr med smak av apelsin.

omkring 12 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskmuffins

Muffinssmet:

125 g smör
2,5 dl socker
3 st ägg
2 dl naturell yoghurt
4,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g Dr. Oetker Cocktailbär röda
50 g Mandelsplitter

Glasyr:

3 dl florsocker
2 - 3 msk apelsinjuice (eller vatten)
3 - 4 msk Golden Perlini (eller annan valfri dekoration)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i degen omväxlande med youghurt. Rör ned vaniljsocker, hackade cocktailbär och mandelsplitter.

2

Fördela degen i 12 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gräddningstiden kan variera med olika ugnar. Låt muffinsen svalna innan de glaseras och dekoreras.

3

Glasyr: Blanda florsocker med vatten eller juice. Bred över muffinsen med sked och dekorera med valfri Dr Oetker dekoration.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten