COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Påskmuffins med kokos & choklad

Recept på små söta muffins som passer perfekt till påsk med sin gula frosting.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskmuffins med kokos & choklad

Smet:

125 g mjukt smör
2,5 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 st ägg
1 dl kokosflingor
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g choklad , hackad mörk

Frosting och dekoration:

4,5 dl florsocker
80 g mjukt smör
1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg gul
1 msk mjölk
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White , vit
1 st Dekorationsglasyr

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Gör så här: Sätt ugnen på 200° C eller 180° C varmluft. Vispa smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn massa.

2

Sikta samman vetemjöl och bakpulver eller blanda det väl. Tillsätt kokosflingor och choklad och vänd ner allt i äggsmeten. Fördela smeten i muffinsformar fyllda till 2/3. Använd gärna en muffinsplåt. Grädda i 20-25 minuter

3

Blanda florsocker, smör, vaniljarom, hushållsfärg och mjölk i en skål. Vispa med elvisp i fem minuter på högsta hastighet så massan blir luftig och jämn. Bred frostingen på de avsvalnade muffinsen.

4

Kavla ut sockermassan på ett bord täckt med florsocker. Skär ut små ägg med kniv. Dekorera muffinsen med ägg och dekorationsglasyr.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten