COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pepparkakor

ca 200 st

Ca 200 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pepparkakor

300 g smör
1 ½ dl sirap
4 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
ca 13 dl vetemjöl
25 g pepparkakskryddor

Dekoration:

1 - 2 st Dr. Oetker Kristyr vit och röd

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Koka upp smör eller margarin, sirap och socker. Låt det svalna. Blanda vetemjöl, bikarbonat och pepparkakskryddor. Rör ner detta i smeten.

2

Knåda degen kraftigt och rulla den i plastfolie. Ställ degen kallt till dagen därpå.

3

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skär degen i tunna skivor eller kavla ut den tunnt och ta ut pepparkakorna med hjälp av formar. Grädda kakorna i 180 grader ca 5-8 minuter.

4

Dekorera de svalnade kakorna med Dr. Oetker färdiga kristyr. På bilden har vi använt Röd kristyr samt vit Writing icing.