Flag

Persiko clafoutis

1 springform
Mellan
60 minuter
Fransk sockerkaka med vispad äggvita och brynt smör.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Persiko clafoutis
6 stäggvitor Äggvita från 6 st ägg
2,5 dlflorsocker
1 dlvetemjöl
1 dlmandelmjöl
1 påseMandelspån
50 gDr. Oetker Apelsinskal ½ Förpackning
1 tskDr. Oetker Bakpulver
100 gsmör
cirka 2 tskDr. Oetker Bittermandelarom
1 burkpersikor Persikohalvor i lag

Visa produkter

Picture - Mandelspån
Picture - Dr. Oetker Apelsinskal  ½ Förpackning
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.

3

Blanda ned vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Blanda runt till en jämn smet.

4

Häll ned hackade apelsinskal, och häll i bittermandelarom.

5

Smält smöret i gryta, och tillsätt försiktigt i smeten.

6

Smöra springfomen, och bröa med strösocker i botten och upp på kanterna. Häll i kaksmeten i springformen.

7

Hacka persikohalvorna lite lätt, och tryck ned i smeten. Grädda i ugnen i ca 20-25 min.

8

Avsluta med att strö lite strösocker över kakan innan servering.