COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Persiko clafoutis

Fransk sockerkaka med vispad äggvita och brynt smör.

1 springform

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Persiko clafoutis

Persiko clafoutis:

6 st äggvitor Äggvita från 6 st ägg
2,5 dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 påse Mandelspån
50 g Dr. Oetker Apelsinskal ½ Förpackning
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
100 g smör
omkring 2 tsk Dr. Oetker Bittermandelarom
1 burk persikor Persikohalvor i lag

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.

3

Blanda ned vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Blanda runt till en jämn smet.

4

Häll ned hackade apelsinskal, och häll i bittermandelarom.

5

Smält smöret i gryta, och tillsätt försiktigt i smeten.

6

Smöra springfomen, och bröa med strösocker i botten och upp på kanterna. Häll i kaksmeten i springformen.

7

Hacka persikohalvorna lite lätt, och tryck ned i smeten. Grädda i ugnen i ca 20-25 min.

8

Avsluta med att strö lite strösocker över kakan innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten