COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Pina Colada cupcakes

12 stora eller 30-36 små

omkring 12 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pina Colada cupcakes

Ingredienser:

150 g mjukt smör
175 g socker
2 st ägg
1,5 dl kokosmjölk
1 - 2 tsk Dr. Oetker Romarom
100 g kokosmjöl
200 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
230 g krossad ananas (1 liten burk inkl. saft och frukt)

Topping & Dekoration:

0,5 dl ananassaft
1 - 2 tsk Dr. Oetker Romarom
1 - 2 msk Dekoration jordgubbssmak eller annan valfri dekorationsströssel
50 g smör
250 g philadelphiaost
5 dl florsocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget och vispa minst en minut för varje ägg. Blanda ner kokosmjölk, romarom och kokosmjöl i degen och sikta sedan i vetemjöl samt bakpulver.

2

Blanda allt väl och vänd sedan försiktigt i ananasen och ananassaften. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem ca 20-25 minuter (vanlig storlek) eller 15-18 minuter om du gör minicupcakes. Låt dem svalna på plåten.

3

Topping

Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost och ananassaft. Smaka av med romarom och fortsätt vispa tills frostingen är fluffig. Fyll en spritspåse med toppingen.