COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pink ombre pannkakstårta

En rosa dröm för pannkaksälskare med ombre-effekt. Ombre betyder att färgen skiftar från ljusa till mörka nyanser av samma färg. I detta receptet lär dig hur du enkelt skapar ombre-effekt på ditt bakverk.

omkring 8 - 10 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pink ombre pannkakstårta

Pannkakor:

3 st ägg medelstora medelstora
9 dl mjölk
500 g vetemjöl
½ tsk salt
2 msk socker
2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
ca 2 - 3 msk smör eller flytande margarin till stekning eller flytande margarin till stekning
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger röd

Jordgubbsmousse:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
ca 2 ½ dl mjölk

Dekoration:

ca ½ - 1 l färska jordgubbar eller andra färska bär, myntablad och hallonsås efter smak eller andra färska bär, myntablad och hallonsås efter smak

Förberedelse

Förberedelse

1

Pannkakor

Vispa ägg med hälften av mjölken. Tillätt de torra ingrediensera och vispa till en tjock massa. Rör den tjocka smeten jämn och klumpfri. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills smeten har rätt konsistens.

2

Värm en stekpanna och lägg i lite smör. Tillsätt ett par droppar av den röda gelfärgen i smeten så att den färgas svagt ljusröd/rosa. Häll lite pannkakssmet på pannan och smeta ut den i cirklar så att smeten fördelar sig tunnt över hela stekpannan. Droppa ytterligare några droppar röd gelfärg i smeten och upprepa momentet mellan varje pannkaka du steker så att pannkakorna gradvis blir mer och mer röda.

3

Jordgubbsmousse

Vispa moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen. Moussen ska kännas lätt och luftig. Montera tårtan genom att lägga de avsvalnade pannkakorna på ett fat med jordgubbsmousse emellan. Lägg den mörkaste pannkakan i botten och låt den bli ljusare och ljusare mot toppen. Avsluta med ett lager jordgubbsmousse på toppen.

4

Dekorera tårtan med färska bär och eventuellt hallonsås innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten