COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Prickig rulltårta

Recept på somrig, saftig och lite barnslig rulltårta som passar både stora och små gäster.

Ca 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prickig rulltårta

3 st ägg
5 - 6 msk vatten ljummet
1 ½ dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 ¾ dl vetemjöl
50 g potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Efter behov Dr. Oetker gelfärg röd och övriga valfria kulörter

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 ½ dl mjölk kall
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl vispgrädde

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca. 35x40cm). Det är viktigt att pappret går upp över kanterna. Vispa ägg och vatten poröst. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa i två minuter till.

2

Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl, sila ner hälften i äggsmeten och vispa på låg hastighet. Tillsätt sedan resten av mjölblandningen.

3

Ta två matskedar av smeten och lägg i varsin skål. Blanda smeten med olika färger av gelfärgerna. Lägg smeten i en frys/spritspåse. Klipp av ett litet hörn på påsen och gör små prickar med smeten på bakplåtspappret. Grädda prickarna i två minuter så att de sätter sig.

4

Fördela resten av smeten över prickarna. Grädda rulltårtan i ugnen på 200 grader i 8-12 min.

5

Vänd upp kakan direkt på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna och gör under tiden tårtfyllningen enligt hänvisning på förpackningen. Fördela fyllningen jämt över kakan och rulla sedan ihop den.

6

Skär upp i lagom tjocka skivor och servera!