COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Prickig tårta

Recept på färgglad och lekfull tårta – ett perfekt recept till barnkalaset. Tårtan är inte bara prickig på utsidan, även bottnarna är lika skojiga.

8 bitar

Avancerat 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prickig tårta

Prickar:

omkring 2,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
100 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 st äggvitor

Tårtbottnar:

1,25 dl mjölk
1,5 tsk Dr. Oetker Citronarom
2,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
100 g mjukt smör
2 dl socker
3 st äggvita

Frosting och dekoration:

165 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
75 g Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov Dr. Oetker gelfärger blå , röd, gul, grön eller valfria kulörer
Efter behov florsocker

preparation

Förberedelse

1

Värm ugnen till 170 ° C (varmluft 150 ° C). Smöra två 15 cm runda springformar.  Skär två remsor av bakplåtspapper som ska användas för att dela av formarna. Remsorna ska vara 5 cm breda och 25 cm långa. 

2

Prickarna

Börja med prickarna. Sikta mjöl och bakpulver i en skål.  Vispa med elvisp smör och socker fluffigt i en stor skål.  Blanda i mjölk och mjöl växelvis.

3

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten.  Fördela smeten lika i fyra skålar. Blanda försiktigt ned en halv tub av olika gelfärger i varsin skål.

4

Skeda i en av de färgade smetarna i en springform så att den täcker ena halvan av botten (som en måne. Forma ena remsan av bakplåtspapper som en vägg i mitten av formen. Bakpappret hålls på plats om det skjuts mot smeten och sidorna böjs längs med formens innerkant. Skeda sedan ned en annan färg i andra halvan av formen. Upprepa proceduren med resterande färger  i den andra springformen. 

5

 Grädda i cirka 35 minuter, tills kakorna är ljusbruna och smeten har satt sig.  Låt kakorna svalna i formen i 5 minuter och lyft sedan ut de ur formarna för att svalna helt.  

6

Diska och smöra springformarna på nytt. Stansa ut cylinderformade bitar ur de färgade bottnarna, ca 7-8 st av varje färg (3 cm i diameter). Totalt behövs 30 delar. Ställ en del upprätt i mitten av varje form. Placera sedan ut fyra olikfärgade delar liggande runt mitten-delen. 
Fördela sedan ut resterande delar i varje form, cirka 10 i varje. För bästa resultat, lägg de inte för nära kanterna. 
Ställ formarna åt sidan.  

7

Kaksmeten

Fortsätt med kaksmeten. Blanda mjölk och citronarom i en skål. Sikta mjöl och bakpulver i en annan skål. Vispa smör och socker fluffigt i en stor skål med hjälp av elvisp. 
Blanda i mjölk och mjöl växelvis. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten.  

8

Skeda ned smeten jämnt fördelat i de båda formarna. Se till så att cylindrarna är helt täckta. Jämna till ytan på kakorna. 
Grädda i 45-50 minuter tills bottnarna är ljusbruna och smeten har satt sig. Låt bottnarna svalna i formen i 5 minuter och lyft sedan ut de ur formarna för att svalna helt.  

9

Frosting

Vispa smöret fluffigt, sikta under tiden i florsockret. Blanda ned citronarom. Bred en fjärdedel av frostingen på ena botten. Lägg över den andra botten och täck hela tårtan med resten av frostingen.  

10

Dela sockermassan i fyra delar och färga varje del i olika färger genom att droppa gelfärgen på sockermassan och knåda tills önskad nyans. 
Om sockermassan blir kladdig kan du doppa fingrarna florsocker. 

11

Pudra florsocker på bänken eller bakbordet. Kavla ut sockermassorna och stansa ut små prickar som du sedan dekorerar tårtan med. Tårtan är redo att serveras!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten