Flag

Prima ballerinacupcakes

12 styck
Mellan
150 minuter
Recept på sockersöta tutus i cupcakesformat. Perfekta att servera på barnkalaset, eller låt kalasgästerna dekorera sin egna korsettkaka.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Muffins
100 gsmör
1,5 dlmjölk
3 stägg
1,5 dlströsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
4 dlvetemjöl
1,5 tskDr. Oetker Bakpulver
Frosting
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dlmjölk kall
1,5 dlvispgrädde
Korsettkakor
100 gsmör rumstempererat
1 dlströsocker
1 stägg
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
3,5 dlvetemjöl
0,5 tskDr. Oetker Bakpulver
En nypasalt
Glasyr och dekoration
1 stäggvita
200 gflorsocker
1 tskcitronsaft
Efter behovDr. Oetker gelfärger röd eller annan valfri kulört
2 - 3 mskMinipearls 4-mix eller annat strössel efter tycke och smak
1 stDekorationsglasyr eller Dr. Oetker Glitterglasyr

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Dr. Oetker gelfärger röd   eller annan valfri kulört
Picture - Minipearls 4-mix  eller annat strössel efter tycke och smak
1

Muffins

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst och ljust. Smält smöret, häll i mjölken och blanda detta med äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl i en separat skål, och sikta sedan ned i smeten. Vänd försiktigt så smeten blir blandad. Fyll 12 muffinsformar till ⅔ med smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna innan toppingen läggs på.

2

Korsettkakor

Picture - ballerinacupcakes_step1.jpg

Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägg och vispa slät. Blanda de torra varorna i en separat skål, för att tippa över i smörblandningen och röras till en deg. Tillsätt något mer mjöl om det behövs. Forma degen till en boll, lägg i en påse och låt den vila i kylskåpet minst 1h. Rita och klipp korsettmallar i papper, cirka 10 cm långa, låt fantasin flöda. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord ca 1-2 mm tjock. Skär ut 12 stycken korsetter i degen med hjälp av pappersmallarna. Lägg försiktigt över kakorna på en bakpappersklädd plåt. Nagga kakorna lite med en gaffel för att förhindra luftbubblor vid gräddningen. Grädda ca 6-8 min i mitten av ugnen på 175 grader, de ska precis bli gyllene i kanterna. Låt kakorna svalna på galler. Spara resterande deg att göra fler kakor på vid senare tillfälle.

3

Glasyr och dekoration

Picture - ballerinacupcakes_ step2.jpg

Vispa försiktigt äggvitan medan du siktar ner florsockret lite i taget. Tillsätt en eller ett par droppar gelfärg efter tycke och smak. Blanda tills kristyren är tjock. Justera konsistensen vid behov med lite citronsaft. Spritsa eller bred ut kristyr på ovansidan av kakorna. Dekorera med strössel och låt kristyren stelna. Fyll eventuellt i konturerna och dekorera med dekorationsglasyr eller glitterglasyr när glasyren har stelnat. Låt stelna.

4

Frosting

Picture - ballerinacupcakes_step3.jpg

Vispa tårtmoussen med mjölken. Vispa grädden vid sidan av och vänd ner i den färdiga moussen. Spritsa moussen som kjolar på muffinsen. Använd olika tyll för variationens skull. Stick ner en korsettkaka i varje ”kjol” strax innan servering.