COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Prinsess cupcakes

Recept på ljuvliga cupcakes som fylls med vit choklad och hallon. Toppas med frosting och dekoration, och är sen som gjorda för barnkalaset!

omkring 14 - 16 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prinsess cupcakes

Muffinssmet:

250 g smör
4 st ägg
2,5 dl socker
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
100 g frysta hallon (färska)

Glasyr och dekoration:

3 dl florsocker
2 - 3 msk vatten
0,5 - 1 krm Dr. Oetker Hushållsfärg röd (eller annan valfri färg)
omkring 3 - 4 msk Princess Lillifee 4-mix
omkring 12 - 14 st Prinsessan Lillifee Dekorationsfigurer

preparation

Förberedelse

1

Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör försiktigt ned hallon och choklad.

2

Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem vid 180°C i 20-25 min. (Varmluftsugn 160°C). Känn med sticka att muffinsen är klara, tiden varierar mellan olika ugnar. Låt muffinsen svalna innan de dekoreras.

3

Glasyr: Blanda samman florsocker med vatten och ev. karamellfärg till en slät smet. Glasera muffinsen med hjälp av sked.

4

Dekorera med figurer och strössel efter lust och fantasi!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten