COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Prinsessbakelser

10 st

omkring 10 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prinsessbakelser

Ingredienser:

3 st ägg
175 g socker
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g vetemjöl
50 g potatismjöl

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk (till tårtmoussen)
0,5 l vispgrädde
2 dl hallonmarmelad
200 g marsipan (finns färgad färdigkavlad)
Efter behov florsocker

Pynt:

1 - 2 tsk Love 4-mix (Love strössel)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker tills det är lätt och luftigt. Sikta i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ihop. Häll sedan ut smeten jämt på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakan mitt i ugnen i ca 10-11 minuter, tills den fått gyllenbrun färg.

2

Strö socker på kakan och vänd snabbt botten över till ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det gamla papperet. Låt bottnen svalna och skär den till två avlånga stänger. Bre på hallonmarmeladen på stängerna.

3

Fyllning

Tillbered tårtmoussen efter anvisning. Vispa grädden tills den är fast och vänd sedan ner i tårtmoussen. Spritsa eller bred ut grädd-mousseblandningen över de båda stängerna. Rulla/ kavla ut marsipanen så att det kommer täcka de båda bottnarna med fyllning. Lägg marsipanen över grädd-mousseblandningen och tryck fast vid botten. Skär stängerna i passande portionsstorlekar.

4

Dekorera med lite grädd-mousseblandning på toppen och strössla över Love strössel. Färdig att servera!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten