COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Pumpatryffel

Recept på små chokladtryfflar, som blir ett läckert hemgjort godis till Halloween. De här söta pumporna dekorerar du lätt med Dr. Oetker Sugar Fondant och gelfärger.

8 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pumpatryffel

Ingredienser:

50 g mörk chokad
100 g digestivekex , gärna med choklad
0,5 dl hallonsylt

Dekoration:

Efter behov florsocker
250 g Dr. Oetker Sugar Fondant White vit
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger gul
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger röd
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger grön
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg svart
omkring 1 - 2 tsk kakao

preparation

Förberedelse

1

Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna. Smula kexen i en skål och blanda ned sylt och smält choklad. Rör om till en slät smet. Låt smeten stelna i kylskåp i cirka 30 minuter tills den är formbar.

2

Ta bort cirka 1/3 av sockermassan. Knåda in några droppar röd och gul gel colour i massan. Tillsätt cirka 5 droppar i taget och blanda väl tills du har en jämn orange färg. Om sockermassan blir kletig tillsätter du mer florsocker. Täck sockermassan med plastfolie när du är klar så den inte torkar.

3

Färga det mesta av den resternade sockermassan med grön gelfärg. Ta några droppar i taget till du har en önskad grön färg. Täck med plastfolie.

4

Blanda en tesked svart hushållsfärg med kakao tills du får en pastalik smet. Använd denna till att färga in den sista delen av sockermassan svart.

5

Dela tryffelmassan i 8 bitar. Forma runda kulor. Ställ in kulorna i kylen en stund. Dela den orangea sockermassan i 8 bitar. Kavla ut varje del till cirka 9 cm i diameter. Täck chokladtryffeln med sockermassa och forma till en rund boll.

6

Kavla ut den gröna sockermassan tunt och forma löv, stjälk och stam till varje pumpa. Använd lite vatten för att fästa massan.

7

Forma slutligen ögon och mun med den svarta massa som sätts fast med lite vatten. Ät och njut!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten