COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Punschtoppar

Recept på en variant av biskvi. En julig version av denna klassiker med god seg botten, söt fyllning som sen toppas med mörk och vit choklad.

omkring 20 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Punschtoppar

Deg:

25 g finmald mandel
2,5 msk Dansukker Råsocker Flor
0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
4,5 msk vetemjöl
40 g smör

Fyllning:

50 g smör (osaltat)
1 dl Dansukker Råsocker Flor
4 msk Dansukker Cane Syrup
omkring 1 tsk Dr. Oetker Arraksarom
100 g choklad (smält, av valfri sort)

Garnering:

100 g mörk chokad (smält)
25 g vit choklad (smält)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila i kylskåp i 1 timme.

2

Kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Ta ut runda kakor, 2-3 centimeter i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

4

Rör smör och flor smidigt med elvisp. Arbeta in arraksarom och smält choklad. Spritsa toppar med på de avsvalnade kakorna. Ställ i kylskåp i 1 timme.

5

Doppa dem därefter i smält mörk choklad. Låt stelna. Ringla över smält vit choklad. Förvara svalt men inte kallt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten