COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

1 långpanna

1 långpanna 30*40

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

Deg:

4,5 dl vetemjöl
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,5 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
125 g kvarg (Kesella mager)
1 dl mjölk
1 dl rapsolja eller solrosolja

Fruktfyllning:

750 g äpplen
750 g rabarber

Kanelströssel:

3 dl vetemjöl
0,5 tsk kanel , malen
1,5 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
125 g mjukt smör

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Skala äpplen och rabarer. Skär frukten i bitar.

2

Smörj en liten långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör samman till en smidig det. Rör inte för länge!

3

Tryck ut degen i långpannan. Täck degen med fruktbitar.

4

Bllanda mjöl med kanel, socker och vaniljsocker till strösslet. Blanda ned smör och vispa samman till ett strössel, helst med elvisp. Strö ut strösslet över frukten.

5

Grädda i ca 45 minuter.

6

Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Tips: Kakan går att göra med enbart äpplen eller rabarber. Om man använder enbart rabarber, strö över 1 msk potatismjöl och 2 msk extra socker över frukten innan strösslet strös över.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten