COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rabarberkaka med vaniljkräm

I detta recept har du rabarberpaj och vaniljkräm i ett, visst låter det praktiskt? Och smakar alldeles underbart.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rabarberkaka med vaniljkräm

Ingredienser:

omkring 500 g rabarber
5 dl vatten
2,5 dl strösocker

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl socker
1 tsk kardemumma
100 g smör rumsvarmt
1 st ägg

Fyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

Garnering:

omkring 1 dl aprikosmarmelad

preparation

Förberedelse

1

Skala rabarbern och skär i ca 2 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten tills allt socker löst upp sig. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 2 minuter. Låt rabarbern svalna i sockerlagen. Smörj en rund springform, ca 25 cm i diameter.

2

Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Tillsätt socker, smör och ägg och vispa med elvisp till en smulig massa. Täck botten av springformen med ca 2/3 av massan. Forma en lång rulle av resten av degen och klä den på sidorna av springformen. Tryck till rullen så kanten av deg blir ca 2 cm hög.

3

Vispa samman mjölk och vaniljkräm till en tjock puddingliknande fyllning. Bred ut vaniljkrämen på pajbotten. Grädda pajen vid 200 grader i ca 30 minuter.

4

Häll försiktigt bort sockerlagen från rabarbern, eller plocka upp den med hålslev. Fördela rabarberbitarna på tårtan. Smält aprikosmarmeladen i en liten kastrull och pensla den på rabarbern. Klart!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten