COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rabarberrulltårta

10 bitar

omkring 10 bitar

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rabarberrulltårta

Botten:

3 st ägg
150 g socker
60 g vetemjöl
60 g potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

250 g rabarber
125 g rårörsocker
1 tsk finriven, färsk ingefära eventuellt
3 st Gelatinblad
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker eller korn från 1/4-dels Dr. Oetker Vaniljstång

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär de rensade rabarberna i skivor och vänd dem i socker och ev. finriven ingefära. Lägg rabarberskivorna i en smord och ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är mjuka. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tag ut rabarberna ur ugnen. Krama ur vattnet ur bladen och smält dem i rabarberna. Låt rabarberna svalna.

2

Höj ugnsvärmen till 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.

3

Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

4

Fyllning

Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner rabarberna i krämen. Bred rabarberfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten