För receptet Randig tårta med klassisk smörkräm
50 g | smör |
1 dl | mjölk |
3 st | ägg |
3 dl | socker |
3,5 dl | vetemjöl |
2 tsk | Dr. Oetker Bakpulver |
En nypa | salt |
2 tsk | kakao |
0,5 tsk | Dr. Oetker Vaniljsocker |
200 g | smör |
2 dl | florsocker |
2 st | äggulor |
1 krm | Dr. Oetker Hushållsfärg röd |
1 krm | Dr. Oetker Hushållsfärg grön |
cirka 100 g | Dr. Oetker Cocktailbär röda |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa två avlånga formar som rymmer ca 1 liter.
Smält smöret och blanda med mjölken, låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det smälta smöret med mjölken, blanda.
Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, vänd ner i smeten, lite i taget.
Tillsätt hälften av smeten i den ena formen och blanda resten av smeten med kakao och vanilj och tillsätt i den andra formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills kakorna är torra. Stjälp upp och ställ att svalna, täckt med formen.
Dela smöret i mindre bitar och tillsätt i en bunke med florsocker och äggulor. Vispa till en fluffig kräm. Dela i två delar och vispa samman med grön karamellfärg i den ena bunken och med röd i den andra.
Dela kakorna i två delar på längden. Lägg ut en del av den vita kakan på ett fat och bred ut hälften av den gröna smörkrämen.
Lägg över en del av den mörka kakan och fördela ut hälften av den röda smörkrämen. Gör om samma moment och avsluta med röd smörkräm och cocktailbär.
Tips!
Byt ur hälften av smöret mot 200 g färskost, t.ex. mascarpone för en friskare kräm och smaksätt gärna med någon matsked pressad citronsaft och lite finrivet citronskal.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: