COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting

Recept på goda och vackra cupcakes med krämig frosting.

12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting

Ingredienser:

2 st ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger grön , röd och gul

Frosting och dekoration:

150 g smör rumstempererat
75 g vit choklad
150 g färskost typ Philadelphia
4 dl florsocker
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör i en liten kastrull och slå sedan i mjölken och låt det hela koka upp. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten. Häll i mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop smeten och fördela den i tre skålar. Färga varje skål med respektive grön, gul och röd gelfärg. Fördela smeten i 12 formar, gärna ställda i muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 12 minuter.

2

Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. När all choklad har smält, låt det svalna. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med valfritt strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten