Flag

Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting

12 styck
Mellan
60 minuter
Recept på goda och vackra cupcakes med krämig frosting.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2 stägg
2 dlsocker
50 gsmör
1 dlmjölk
3 dlvetemjöl
1,5 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 Förp.Dr. Oetker gelfärger grön , röd och gul
Frosting och dekoration
150 gsmör rumstempererat
75 gvit choklad
150 gfärskost typ Philadelphia
4 dlflorsocker
Efter behovDr Oetker valfritt strössel

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker gelfärger grön , röd och gul
1

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör i en liten kastrull och slå sedan i mjölken och låt det hela koka upp. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten. Häll i mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop smeten och fördela den i tre skålar. Färga varje skål med respektive grön, gul och röd gelfärg. Fördela smeten i 12 formar, gärna ställda i muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 12 minuter.

2

Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. När all choklad har smält, låt det svalna. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med valfritt strössel.