COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rulltårta med citron och kesella

1 rulltårta

1 rulltårta

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rulltårta med citron och kesella

Smet:

3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,5 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 msk vatten

Fyllning:

150 g lemon curd eller annan sylt
250 g kesella 10%

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm ugnen till 250 grader, (varmluft till 200 grader).

2

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggvispet. Tillsätt vatten.

4

Bred ut smeten jämt på ett bakplåtspapper och grädda i 5-7 minuter.

5

Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt kakan svalna under en handduk.

6

Bred på ett tunt lager lemon curd och avsluta med kesella. Rulla ihop kakan med hjälp av pappret från långsidan. Förvaras i kyl.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten