Flag

Rulltårta med jordgubb- och citronfyllning

1 rulltårta
Mellan
60 minuter
Recept på en klassiker, som vi piffat till med chokladgarnering, som både ger god smak, och är frestande för ögat.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Smet
3 stägg
5 - 6 mskvarmt vatten
2 dlsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dlvetemjöl
0,5 dlpotatismjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
2 dlvispgrädde
0,5 stcitroner
400 gjordgubbar
4 tskDr. Oetker Vaniljsocker
0,5 dlflorsocker
cirka 50 gblockchoklad , till dekoration

Visa produkter

1

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 35 x 40 cm) med 2-3 cm kant.

2

Vispa ägget med vattnet tills det blivit vitt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ytterligare 2 minuter.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl. Vänd försiktigt ned detta i äggblandningen.

4

Bred ut smeten på bakplåten i ca 1 cm tjocklek. Grädda kakan i ca 10 minuter.

5

Stjälp upp kakan strax efter gräddning på ett sockrat bakpapper.

6

Pensla bakpappret med kallt vatten och dra bort det försiktigt.

7

Rulla ihop kakan från den korta sidan och rulla bakpappret runt den. Lägg kakan i kylskåpet medan fyllningen förbereds.

8

Fyllningen

Riv citronskal och pressa citronen.

9

Tvätta jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.

10

Blanda vaniljsockret med grädden och vispa den hård.

11

Blanda jordgubbar, florsocker och rivet citronskal i grädden och smaksätt med citronsaft.

12

Rulla försiktigt ut kakan och bred på fyllningen, rulla sedan ihop den igen.

13

Smält chokladen och dekorera sedan rulltårtan med smält blockchoklad.