COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rulltårta med jordgubb- och citronfyllning

Recept på en klassiker, som vi piffat till med chokladgarnering, som både ger god smak, och är frestande för ögat.

1 rulltårta

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rulltårta med jordgubb- och citronfyllning

Smet:

3 st ägg
5 - 6 msk varmt vatten
2 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

2 dl vispgrädde
0,5 st citroner
400 g jordgubbar
4 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 dl florsocker
omkring 50 g blockchoklad , till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 35 x 40 cm) med 2-3 cm kant.

2

Vispa ägget med vattnet tills det blivit vitt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ytterligare 2 minuter.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl. Vänd försiktigt ned detta i äggblandningen.

4

Bred ut smeten på bakplåten i ca 1 cm tjocklek. Grädda kakan i ca 10 minuter.

5

Stjälp upp kakan strax efter gräddning på ett sockrat bakpapper.

6

Pensla bakpappret med kallt vatten och dra bort det försiktigt.

7

Rulla ihop kakan från den korta sidan och rulla bakpappret runt den. Lägg kakan i kylskåpet medan fyllningen förbereds.

8

Fyllningen

Riv citronskal och pressa citronen.

9

Tvätta jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.

10

Blanda vaniljsockret med grädden och vispa den hård.

11

Blanda jordgubbar, florsocker och rivet citronskal i grädden och smaksätt med citronsaft.

12

Rulla försiktigt ut kakan och bred på fyllningen, rulla sedan ihop den igen.

13

Smält chokladen och dekorera sedan rulltårtan med smält blockchoklad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten