COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransbullar med kokos

I detta recept har den klassiska saffransbullen fått en spännande fyllning utav kokos och en stänk av rom. Underbara att avnjuta till ett glas rykande het glögg.

40 bullar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransbullar med kokos

Deg:

50 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl Dansukker Vit Sirap
1 påse saffran (0,5 g)
2 krm salt
12 - 13 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1,5 dl kokosflingor
1 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
1 tsk Dr. Oetker Romarom

Pensling:

1 st ägg

Garnering:

omkring 1 dl Dansukker Florsocker och folie- eller pappersformar

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter.

2

Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.

3

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa 20 minuter på dragfri plats.

4

Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

5

Sikta över lite florsocker innan serveringen. Kokosen kan bytas ut mot korinter eller blanda korinter i degen.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten