COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Recept på härlig kombination där saftiga saffransbullar fylls med vaniljkräm och toppas med kanelsocker.

omkring 35 - 40 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Bullar:

200 g smör
5 dl mjölk
2 msk Dr. Oetker Saffransarom
50 g jäst
1 st ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
omkring 16 - 17 dl vetemjöl

Fyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
3 msk smör
3 msk strösocker
1 tsk kanel
4 dl mjölk

preparation

Förberedelse

1

Smält smöret och tillsätt mjölk och saffransarom, värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig.
Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

2

Blanda samman vaniljkrämen enligt anvisningen på förpackningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 35-40 bitar. 
Forma till runda bullar och lägg ut på plåtar täckt med bakplåtspapper.

3

Gör en fördjupning i mitten av varje bulle med tummen och fördela ut ca 1 msk vaniljkräm i hålet på varje bulle. Jäs i ca 10 minuter.
Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg. 
Smält smöret och blanda socker med kanel. Pensla bullarna med smöret och strö över kanelsocker.
 

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten